zondag 2 september 2012

Zorg voor voldoende zuurstof in de vijver


Wil je niet dat alle vissen aan rugslag doen? Zorg dan voor wat zuurstof in de vijver. 

Waterplanten hebben een belangrijke biologische rol in je vijver. Het water blijft mooi helder. Zonder deze planten komen er meestal vrij snel algen in het water en verminderd de hoeveelheid zuurstof. 

Soort planten 
Denk goed na welke planten je in de vijver wilt hebben, want het aangezicht van de vijver wordt sterk bepaald door de planten die je kiest.
Grofweg kun je kiezen tussen drie soorten:
  • Zuurstofplanten
  • Lelieachtigen
  • Moerasplanten
Zuurstofplanten zijn het belangrijkst, zeker als je ook vissen in de vijver hebt. En zeg nu zelf, wat is een vijver zonder vissen? Per duizend liter water moet je zeker 1 zuurstofplant toevoegen.

Waterlelies maken de vijver vrolijk en zorgen voor een vriendelijk aangezicht. De eerste jaren hebben deze planten nog weinig bloemen, maar na het tweede jaar komen er meer bloemen op deze sierplanten. Echt een aanrader.

Moerasplanten kun je gebruiken om de rand van de vijver mooi groen te maken.  Afhankelijk van de opbouw van de vijver, kunnen deze planten de kers op de taart zijn. 

Aanschaf
De planten zijn meestal van maart tot oktober beschikbaar. Dus ook al is het zomertje bijna voorbij… Je hebt nog even om je vijver helemaal mooi te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten